top of page

Klassisk Pilates
Hyllie Sportcenter Malmö


Träna Pilates Reformer

Många som kikar in i en Pilates-studio är troligtvis ganska rädda för reformern, då den ser skrämmande ut och liknar ett medeltida tortyrredskap. Men efter bara en eller två träningspass blir det uppenbart att det faktiskt är ett roligt, mångsidigt och effektivt redskap.

 

Pilates reformer designades av Joseph Pilates själv och dateras tillbaka till 1920-talet och består av en säng med upp till 5 fjädrar, en glidande vagn, rep och remskivor. Fjädrarna utgör ett motstånd och antalet aktiva fjädrar kan varieras för att anpassas till personens förmågor, övningen och muskeln som arbetar. Detta gör den till ett otroligt mångsidigt redskap att användas som vid träningar eller rehab. 

Reformern kan användas högintensivt som ett sportspecifikt cross training-redskap. Det extra motståndet från fjädrarna tillför en särskild intensitet som krävs för att träna atleter. Reformer Pilates arbetar med core-stabilisering, något som är nödvändigt för varje atlet, men även muskeluthållighet, ledstabilitet, muskelstyrka, balans och koordination. 

 

På andra sidan spektrat, används Reformer Pilates i rehabsyfte, då den tillåter klienten att träna i horisontella rörelser, vilket erbjuder ett lättare motstånd än den egna kroppsvikten. Detta minskar risken för andra skador markant och påskyndar återhämtningen genom kontrollerade rörelser.

Övningarna som utförs på Reformern arbetar vanligtvis med muskler genom en stor rörelse som är perfekt för att bygga och tona muskler såväl som att öka stabilitet i lederna. Reformern är även väldigt effektiv för balans. 

På Limhamn Pilates använder vi den klassiska designen av Joseph Pilates reformer, som är gjord av trä och läder, vilket inte bara är i linje med vår filosofi, men även en underbart naturlig och nostalgisk detalj som gör att maskinen verkar mindre skrämmande. 

bottom of page
google-site-verification=-8XoEDpUPpZUkhvsANnKZBH2blWskXyeyRWj2nNBAUQ